ارسال شده در: 1396/4/27 از دسته مطالب: عمومی
پنج روش ترک سیگار بسیار ساده
علت اصلی اعتیادآوری سیگار، نیکوتین (مخدر اصلی درون تنباکو) می باشد که این ماده اعتیادآور حتی خطرناک تر از هروئین و یا کوکائین هستند. مغز شما سریعا به نیکوتین عادت کرده و با گذر زمان احتیاج شما به میزان بیشتری سیگار و نیکوتین را افزایش می دهد. مغز شما برای عادت کردن به نیکوتین و برقراری تعادل، شروع به ترشح مواد شیمیایی می کند. مواد شیمیایی درون سیگار مغز را وادار به ترشح دوپامین و نوراپی نفرین می کند.
اگر مغز این دو ماده شیمایی را بیش از حد ترشح نماید، سطح مواد شیمیایی در مغز بهم ریخته و مغز برای مقابله به این مشکل شروع به ترشح مواد شیمیایی ضد نیکوتین می نماید. این مواد شیمایی ضدنیکوتین می تواند باعث شود افراد زمانیکه سیگار نمیکشند دچار افسردگی و خستگی شوند.
براساس تحقیقات صورت گرفته، افرادی که موفق به ترک سیگار شوند، ممکن است بعد از موفقیت در متوقف کردن سیگار بدلیل اضطراب و استرس و افزایش وزن، دوباره شروع به سیگار کشیدن کنند.
سیگار کشیدن باعث می شود نه تنها خود فرد، بلکه اطرافیان را نیز تحت تاثیر قرار دهد، همچنین سیگار باعث ایجاد آسم و مشکلات تنفسی در افرادی می شود که به طور مداوم سیگار می کشند.
افرادی که عادت سیگار کشیدن را ترک می کنند، نسبت به کسانی که سیگار می کشند، کمتر به بیماری های ریوی، بیماری های قلبی، سکته مغزی و بیماری های عروقی مبتلا می شوند.
براساس این تحقیقات، از جمله روش های مهم برای ترک سیگار، مراجعه کردن به پزشک و آگاهی پیدا کردن از اثرات سیگار بر روی سلامتی بدن و سیستم تنفسی و قلبی می باشد. فرد با مراجعه کردن به جلسات مشاوره نیز می تواند سیگار کشیدن را ترک کند.
بسیاری از افراد گمان می کنند که می توانند با دارو مصرف کردن سیگار را ترک کنند، در حالی که ترک عادت سیگار کشیدن نیازمند زمان و تلاش بسیار است، همچنین مصرف ویتامین C و انجام فعالیت های ورزشی روزانه نیز به ترک عادت سیگار کشیدن کمک می کند.
پیش نیاز ترک سیگار این است که ابتدا با خود صادق بوده متعهد و آماده برای تلاشی مضاعف باشید. شما سیگار را ترک می کنید؛ چون قاطعانه معتقدید سیگار کشنده و مرگبار است. اگر تزلزلی در این فکر به وجود آید و مجدد وسوسه شوید که سیگار بکشید، در رخداد این حقیقت هیچ گونه خللی ایجاد نشده و این اتفاق، یعنی مرگ ناگهانی در اثر سیگار، حتی با یک سیگار نیز می تواند به وقوع بپیوندد.
چند راه دیگر برای ترک سیگار
1-پیش از ترک کامل سیگار، سعی کنید مکان هایی را به عنوان مکان های ممنوعه برای استعمال سیگار قلمداد کنید، سپس در این مکان ها مثلاً منزل، محل کار و یا اماکن عمومی، به هیچ عنوان سیگار نکشید.همسر و فرزندان فرد سیگاری، افراد بسیار مناسبی برای کمک به ترک هستند.
استفاده از این دو اهرم، هنگام ترک سیگار، بسیار کمک کننده و مفید است. اولین فکری که به ذهن افراد سیگاری خطور می کند، این است که چرا باید سیگار را ترک کنم؟ دلایل شما برای ترک سیگار نقش مهمی را در ادامه روند ترک، برعهده دارند. در جواب باید گفت با ترک سیگار خطر عوارض سیگار به تدریج از شما فاصله گرفته و شما شخصیتی مقبول و معقول در میان اطرافیان خود به دست خواهیدآورد.
2-برای ترک سیگار باید ایجاد انگیزه کرد. انگیزه یعنی تلاش برای رسیدن فرد سیگاری به اینکه خود بخواهد نه دیگران،. به عبارت دیگر اطرافیان تنها می توانند در ایجاد انگیزه، کمک کننده باشند و این خود فرد است که باید انگیزه را در خود ایجاد کند.
3-لیستی از معایب و فواید سیگار را تهیه کنید. آن را منصفانه بخوانید. با توجه به کلیه جزییات، اگر تمایل به ترک سیگار پیدا کردید، آن را عقب نیندازید و حتماً شروع کنید.
4-زمان و نوع کاری را که با آن سیگار می کشید، مشخص کنید و به دلایل سیگار کشی خود در آن زمان، و احساسی که بعد از مصرف سیگار داشته اید، فکر کنید.